Hade några vänner över på middag igår och gjorde det rätt enkelt för mig med en ugnsbakad laxsida. Fixade en marinad på sesamolja, risvinäger, chili, vitlök och salt som jag penslade laxen med innan jag satte in den i ugnen. Sen återstod ju bara frågan om vad jag skulle servera till.. Kikade i skåpet och där stod ett par små tetran med svarta bönor från Zeta. Kom på att jag sneglat på baksidan på dem när de inhandlades och att det fanns ett recept på en bönsalsa där, så bestämde mig för att testa den.
Nu kan jag som vanligt inte hålla mig helt och hållet till ett recept så jag gjorde en variant.. Himla gott blev det i alla fall och jag kan varmt rekommendera att göra denna bönsalsa och antingen äta som den är till en enklare vegetarisk lunch/middag eller så kör du den som ett tillbehör till lax eller kyckling.
Till 4 personer:
* 2 små pkt svarta bönor
* Olivolja
* 1 pkt Halloumi
* 5-6 stjälkar grön sparris
* 1/2 rödlök
* 2 klyftor vitlök
* 1/2 chili
* 12 cocktailtomater
* basilika efter smak
* citron
* salt
Tärna halloumin och stek den i lite olivolja så att den får lite färg. Ta ur den ur pannan och stek sen rödlök, sparris, vitlök, chili i lite mer olivolja. Dela tomaterna och ha i dem tillsammans med bönorna. Tillsätt citron, basilika och lite salt innan du rör ner halloumin igen. Servera den ljummen!!