Surf the healthy way've

Ägg – en fantastisk råvara!!

Här hemma blir det rätt ofta omelett till lunch eller middag..
Går ju att variera en omelett på många sätt med olika ingredienser, kanske därför jag aldrig tröttnar. Det är dessutom snabbt, enkelt, gott, mättande, nyttigt, en bra proteinkälla och du kan jobba med rena råvaror när du fixar till din omelett. Big like på det!!

bild 2

Själva ägget i sig är kanske en av de bästa råvarorna i köket enligt mig.
Det innehåller fullgoda proteiner, viktiga fettsyror och merparten av de vitaminer, mineraler och antioxidanter vi behöver för att växa och må bra. (källa Svenska Ägg)

bild 3

Ikväll passade jag dessutom på att göra lite omelettmuffins som jag frös in för snabba mellanmål på jobbet eller i språnget innan träning. Perfekta att packa ner direkt ifrån frysen för då håller de sig en stund om man inte ska mumsa på dem direkt 🙂 Grunden till recept finns att hitta på många bloggar på nätet och du kan fylla dem med i stort sett vad du har hemma. Här är receptet på den variant jag gjorde idag:

  • 3 ägg
  • 1 dl krämig kokosmjölk + 0,5 dl vatten
  • 4 skivor rökt kalkon
  • broccoli
  • purjolök
  • körsbärstomater
  • salt, peppar och torkad basilika

Vispa ägg, kokosmjölk och vatten (skippa vattnet om du inte använder den krämiga kokosmjölken) tillsammans med kryddor. Hacka grönsakerna och blanda ner. Grädda i muffinsformar på 200 grader i ca 15-20 min.

bild 1