Äpple, det är nog en av de frukter jag faktiskt gillar allra mest..
Nu älskar jag nästan all frukt och det är svårt att utse en riktig favorit men ett äpple är så enkelt att ha med sig i väskan. Att skiva på gröten. Att smeta jordnöt/mandelsmör på. Att hacka ner i salladen. Att ha i paj eller kaka med massa kanel.. En frukt som är sådär lagom söt och syrlig på samma gång och som det är lite tuggmotstånd i. Sitter faktiskt och smaskar på ett just nu, ett svenskt, för de är såklart allra godast.
Och speciellt om det plockats direkt från trädet.. Just detta är köpt i affären men jag hade lite "hemplockade" äpplen från syrrans trädgård kvar i helgen som var. Fick en påse för ett par veckor sen och nu hängde de lite på sista versen.. Tänkte att jag skulle sätta igång och baka äppelpaj men så kom jag att jag sett ett väldigt enkelt recept på äppelkräm i mina flöden på sociala medier. De var egentligen mer passande eftersom äppelkrämen passar perfekt som ett bra mellanmål eller till frukost.
Receptet är hur enkelt som helst och är från Paleoskafferiet som så mycket annat jag lagar.. 🙂
- 4 äpplen
- 5 dl kokosmjölk
- kanel efter smak
Skala äpplena och skär i småbitar. Låt koka i kokosmjölk och kanel på svag värme i ca 45min. Du kan sen välja att mixa krämen med stavmixer alternativt låta den vara som den är vilket jag gjorde. Blir ca 2-3 portioner.
Toppade min frukostkräm med lite hackad mandel och kokosflarn..
Gjorde även en grötfrukost med mina äpplen i helgen och den gjorde jag så här:
- 1/2 dl vardera av fiberhavregryn & boveteflingor
- 2 dl vatten (drygt.. behövs ofta lite mer..)
- 1 msk linfrö
- 1 finhackat eller rivet äpple
- 1 msk jordnötssmör
Kokas ihop under omrörning och serveras med valfri topping och mjölk!!
Så ut och palla lite äpplen nu och använd dem till frukost, lunch, mellis och middag... 😉