Postad: 22 april, 2015 Kategori: Blogginlägg, Kost | Etiketter: Middag, Nyttigt, Recept, Vanor, Vegetariskt
Jag äter mycket grönsaker men äter sällan helt vegetariskt. Gillar kött och fågel för mycket för att välja bort det.
Men en vecka har ju sju dagar och jag tänker att en dag kanske jag kan försöka välja alternativ som är vegetariska. För min del gör jag valet mest för att jag tycker det är spännande att hitta nya alternativa maträtter och för att jag ju faktiskt älskar grönsaker i alla dess former. Och så gillar jag att äta färgglatt vilket det ofta blir när man blandar en massa grönsaker!
Proteinkällorna som många tror blir begränsade, är ändå många när man tänker efter lite.. Bl.a fisk och skaldjur, ägg, ost, bönor, linser m.m.
Ikväll blev det lite varma grönsaker;
- aubergine
- morötter
- broccoli
- rödlök
- körsbärstomater
Fräste dessa i lite olivolja, chili, vitlök och flingsalt. Serverade med några skivor stekt halloumi som har hyfsat bra proteinhalt.
Väldigt gott. Väldigt enkelt. Och för mig helt vegetariskt.
Att jag sen dessutom åt en mezetallrik med räkor till lunch idag innebär ju att jag klarat min vegetariska dag 🙂 Det enda jag glömde var att fota beviset...