Carolins träning

Stabil i 40 mil…

19 september, 2012 | Kommentera (0)

Jag föreläste i  Halmstad igår. Att få två timmar på sig och prata om ett näringsämne är verkligen jättekul. Trevliga åhörare och toppengod mat. Är ni i närheten av Halmstad- ät på Spis & Deli! Eko, närproducerat och vällagat.

Ca 40 mil i bil blev det tur & retur… Vi är inte gjorda för att sitta stilla den saken är helt klar. När vi sitter ner har vi som högst belastning på ryggraden, att vara bålstabil är urviktigt. Det spelar ingen roll hur starka armar och ben vi har om vi inte har styrkan i bålen, det är navet som ska kanalisera kraften i övriga kroppen.

Jag vet att det finns många där ute som bara tränar magen när sommaren närmar sig (läs yngre män…) Inte så smart. Plankan är en favorit som kan varieras på en massa olika sätt, armhävningar är också en kanonbra övning för att stärka bålen. Även där finns en massa olika varianter- på tå, på knä, på ett ben, med armen på en boll etc, etc. Det här är kanske inte de bästa övningarna för det eftertraktade sexpacket men stabila, det blir vi.

Fler övningar för bålen finns under Träning på kurera.se och fler övningar kommer…

Fundera på hur mycket av din dag du spenderar sittande… Och är Du stabil?

Postad: 19 september, 2012 Av: Carolins träning Kategori: Träning | Etiketter: , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)