
Huslig så det förslår..
22 september, 2012 | Kommentera (2)Huslighet är inte min främsta tillgång ska jag villigt erkänna men jag gör matlådor….till mig själv. Maken är tämligen ointresserad av att äta mina matlagningskreationer. Mitt fokus är funktion, smakar det bra är det en bonus och smaklökarna kan vänja sig vid det mesta. Med funktion menar jag bra innehåll med minimal insats vid spisen.
Ledig lördag och tid att fylla på matlådeförrådet. Idag blev det wokgrönsaker, lax, olivolja, diverse kryddor och in i ugnen. Borde valt färska grönsaker nu när det är säsong för det men latheten tog överhand, kompenserar det med att äta lite mer av dem. Bladspenat, marinerad tofu, halluomi, soltorkade tomater, olivolja, sambal och ännu mer kryddor bestod matlådevariant nummer två av.
Spenat är en favorit, gott och med ett kanonbra näringsinnehåll. Det innehåller blandannat nitrat som bidrar till starkare muskler. Karl-Alfred hade rätt alltså! 200-300 gram om dagen rekommenderar forskarna. Rödbetor innehåller samma ämne, 3-4 betor om dagen krävs för samma effekt.
Dessutom är spenat extremt kalorisnålt – 1kg innehåller lika mycket energi som i fem små Finn Crisp (som i och för sig är ett bra alternativ på kex).
Vill ni ha riktigt bra recept bör ni nog läsa några av de andra bloggarna här på kurera.se
=) Det viktigaste Carro, det är faktiskt BRA mat, och hemlagat. Du vet vad du får i dig… Alla behöver inte pyssla som fröken =)
Fröken är ju gurun i köket så jag bugar, bockar och tackar =)