Carolins träning

Världsbäst….?

30 september, 2012 | Kommentera (0)

17 kg godis per person i snitt- det är vad vi svenskar stoppar i oss vilket gör oss till världsbäst i den grenen, rapporterade Aftonbladets nätupplaga igår. Eftersom det är ett snitt betyder det att det finns väldigt många som lyckas peta i sig ännu mer. Vi äter därmed mer godis än vad vi äter frukt och grönsaker. Trots detta finns det vissa ”experter” som säger att det är frukten som gör oss feta. Skulle inte tro det!

 

Vet inte vad som är värst- det faktum att det äts så mycket godis eller att det äts så lite frukt och grönsaker. För inte så länge sedan var jag på en lunch ihop med ett trettiotal kvinnor. När maten beställdes satt hela raden mittemot mig och sa ” jag vill INTE ha någon potatis till fisken, håller igen på kolhydraterna ser du”. Fine, gör man inte av med kolhydraterna ska man inte dra ner på dem. Men sen när desserten kom in, en allt annat än kolhydratfri bakelse, var det INGEN som sa nej till den. Hur tänkte de då? Potatisen hade i alla fall gett dem lite vitaminer och mättnad.

 

”Man måste ju unna sig nåt gott ibland”. Ursäkta, men jag förstår faktiskt inte. Unna sig vad då?  Tillsatser, dåliga fetter, raffinerat socker?  Allt för några sekunders retning av smaklökarna? Unna dig bra mat och rikligt med näring så blir du inte ens sugen på skräpet. Unna dig att inte bara må bra- må BÄST.

 

Aftonbladet är en ständig källa i till blogginspiration. Det stod även att läsa om en 52 årig kvinna som var arg på sin läkare som sett till att hon blivit av med körkortet då hon fått diagnosen epilepsi efter att hon tuppat av när hon körde bil. Nu hade hon tuppat av i gen när hon var på semester i Florida. Den läkare hon träffade då ansåg hennes svimmande berodde på kraftig mineralbrist som hon själv orsakat genom att hårdbanta på kaffe och rågbröd. Det faktum att hon blivit av med körkortet måste vara ett av denna kvinnas mindre problem.  Jag börjar tappa tron på kvinnligheten…

Postad: 30 september, 2012 Av: Carolins träning Kategori: Hälsa, Kost | Etiketter: , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)