Carolins träning

Plastikoperation på gång

8 oktober, 2012 | Kommentera (0)

Nej, det gäller inte mig utan min make… axelplastik om jag ska vara exakt. En felbehandlad handbollsskada som 17 åring har nu resulterat i att det nu, 31 år senare, blir axelprotes. Det finns nu inget kvar av leden, inget brosk utan benpipa skaver mot benpipa. I morgon smäller det och de har varnat för att det kommer göra ont, mycket ont. Målet med operationen är dock att han ska bli av med den ständiga värk som han nu gått omkring med.

Handbollskarriären tog ett abrupt slut och tur var väl det, tveksamt om vi hade träffats om han hade blivit handbollsproffs.

Mina erfarenheter av handboll sträcker sig till skolgympan då jag, som jag minns det, alltid fick stå i mål och stuka fingrarna. Noll bollkoll. Mina minnen från skolgympan är inte speciellt positiva över huvud taget. Ingen bollkänsla, ingen rytmik, inga medfödda hopp- eller sprinttalanger. Det var först när det blev tal om löpning på längre sträckor än 100 meter som min enda talang (envishet) kom till sin rätt. Tyvärr är det väl fortfarande så att många får en knäckt självkänsla av idrotten i skolan istället för att intresset för träning och idrott väcks. Min gamla gympalärare skulle bli mäkta förvånad om hon visste vad jag arbetar med idag.

För några år sedan råkade jag träffa på en av mina gamla klasskamrater, ja vi var väl inte direkt kamrater då det begav sig. Hon var plugghästen som satt längst fram och räckte upp handen, jag som inte fattat att bra betyg kan vara bra att ha, satt längst bak och kastade suddigum och var allmänt störig. Vi hade dock en sak gemensam- avsaknad av gymnastisk talang och bollkänsla.  När vi nu i vuxen ålder träffades visade det sig att vi har rätt mycket gemensamt, hon är spinninginstruktör sedan många år och har samma brinnande intresse för träning som jag har. Skulle vi ha gympalektion idag 25 år senare skulle vi fortfarande sticka ut men på ett positivt sätt 🙂

Det gäller att hitta sin grej och jag hoppas innerligt att skolan blir bättre på att se individen även när det gäller de fysiska förmågorna.

Postad: 8 oktober, 2012 Av: Carolins träning Kategori: Familj och vänner, Motivation, Tankar, Träning | Etiketter: , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)