Carolins träning

Tankens kraft eller bara bantandets bieffekter

9 oktober, 2012 | Kommentera (0)

Att tankens kraft är stor visar sig på många olika sätt. Läste i gårdagens SvD om en norsk studie på normalviktiga tonårsflickor – av de som upplevde sig tjocka, trots att det ju var helt normalviktiga, blev 78 procent övervikiga i vuxen ålder. Motsvarande siffra för de som hade en sundare syn på sig själva som tonåringar, var 50 procent. Skrämmande! Tänk dig tjock eller tänk dig smal? Eller beror det på att de som upplevde sig tjock hakade på diverse bantningsmetoder och mirakeldieter? Forskarna tror på det senare.

Bantning gör dig i slutändan tjockare. Punkt.

Det handlar om att hitta balansen mellan aktivitet och vila, mellan energiintag och energiförbrukning och att tänka långsiktigt. Galna ideal är givetvis en bidragande orsak till att just unga tjejer trillar i bantningsträsket. Nya ideal tack! “Strong is the news skinny” var det nån som sa 🙂

 

Postad: 9 oktober, 2012 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Kost, Tankar, Träning, Viktminskning | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)