Carolins träning

Jönköpingsbor- SKÄRP ER!

19 oktober, 2012 | Kommentera (0)

Satte morgonkaffet i vrångstrupen när jag läste Jönköpings Posten nu på morgonen. Endats 10 procent av Jönköpingsborna får i sig de 500gram frukt & grönsaker som är det rekommenderade lägsta intaget per dag. Allt enligt SCBs senaste undersökning. 500gram frukt & grönt innebär ca 3 frukter eller 3 nävar med grönsaker, det är inte mycket.

Långsamma kolhydrater, vitaminer, mineraler, antioxiadanter, flavonoider, fibrer – massor med näring och lågt kaloriinnehåll. Det är raka motsatsen till skräpmat det!

Enligt SCB spenderar hushållen 35-40 procent av matpengarna på “utrymmesvaror”, det vill säga ätbara produkter som saknar näringsnytta… Skräp alltså!

Varför äts det så lite grönsaker och frukt kan man undra? Det är ju perfekta snabbmaten, redo att ätas som det är om tiden kniper. Är det dyrt? Kolla in kilopriset på vitkål och morötter, billigare mat är svårt att hitta. Ahh, nu vet jag – Vi blir ju tjocka av frukt och rotfrukter… eller hur var det nu? Inte kan det väl vara “utrymmesvarorna” som ställer till det?

ps. De Jönköpingsbor jag fick förmånen att träffa igårkväll tillhörde definitivt de 10 procent som sköter sig 😉

 

Postad: 19 oktober, 2012 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Hälsa, Kost, Okategoriserade, Viktminskning | Etiketter: , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)