Carolins träning

Vinnarskalle eller lagom är bäst?

21 oktober, 2012 | Kommentera (0)

Ät inte pizza. Det har jag alltid sagt 😉 Om du inte heter Lisa Nordén och kan prestera på topp med matförgiftning plus en brusten vadmuskel… Snacka om vinnarskalle! Grymt imponerande! Tydlig målbild – ett VM guld. Något hon var villig att ge allt och lite till för att nå. Nu ska man tillägga att elitidrott inte är friskvård. Men att ha ett tydligt mål med sin träning kan vara det avgörande för att man får det till en naturlig del av livet. Kanske inte ett mål att ta VM guld men nåt som för dig själv är lika tydligt och attraktivt. Jag personligen, har det inte just nu. Träningen är en så självklar del av mitt liv, har tränat både mycket och mer eller mindre hårt så pass länge att det kan klassas som en ohejdad vana. Hårt är i och för sig en definitionsfråga. Jag har aldrig (och kommer aldrig) tränat “Lisa Nordén-hårt”. Tränar man för att må bra och för att få ut det mesta av övriga livet så är det LAGOM som gäller. Det är ett fantastiskt bra ord det där, lite diffust dock. Det har gjorts en studie i Danmark som visar att vardagsmotion och jogging kan förlänga livet med hela 6 år. Det ger alltså längre liv att vara lagom aktiv under större del av dagen än att ge järnet på träning några timmar i veckan och sen sitta still övrig tid. Inte så förvånande kanske. Anledningarna till att man tränar kan vara så olika – bli bättre (eller bäst) på det man tränar, slippa värk, slippa må dåligt, gå ner i vikt, hålla vikten, bli starkare, snyggare eller träna för att man helt enkelt älskar att göra det. Vet ni vad – alla anledningar är bra.  Aktivitet är alltid bättre än inaktivitet oavsett mål 😉

Postad: 21 oktober, 2012 Av: Carolins träning Kategori: envishet, Fritid, Hälsa, Högintensiv, Kondition, Mentalt, Motivation, Tankar, Träning | Etiketter: , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)