Carolins träning

Släng ut vågen nu!

1 november, 2012 | Kommentera (2)

Nu kanske ni tycker att jag slår in öppna dörrar. Alla borde vid det här laget veta att kroppen består av flera olika typer av massa och att bara mäta vikten är ett väldigt trubbigt och primitivt mått på om den fysiska formen är god eller ej.  De allra flesta vet det men fortsätter ändå att, med en dåres envishet, väga sig regelbundet och blir mer eller mindre besvikna varje gång. När du börjar träna händer det så mycket bra med fysiken som inte ses på vågen. Muskler väger mer än fett, ja inte så att ett kilo muskler väger mindre än ett kilo fett, men det tar mindre plats. Mer muskler gör att energiförbrukningen i vila ökar (BMR), vilket gör det lättare att gå ner i fettvikt.

Släng ut vågen, mät dig med måttband eller gör en kroppskompositionsmätning. När du gör en kroppskompositionsmätning får du kvitto på vad som är vad. Du får även veta vad som är rekommenderade värden. Vill du gå ner i vikt? Är ditt mål rimligt? Det får du reda på med en sådan mätning. Det görs antingen med en bioimpendansmätare eller med kalipermätning. Med en sådan mätning kan du även följa din muskelutveckling.

En sak till – ha tålamod….Att  få hållbara resultat tar tid…väl investerad tid..tid du aldrig ångrar att du offrat..

 

 

 

 

Postad: 1 november, 2012 Av: Carolins träning Kategori: envishet, Fakta, Hälsa, Kost, Motivation, Styrketräning, Träning, Viktminskning | Etiketter: , , , | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

Släng ut vågen nu!

  1. Maria Dohlsäter skrev den

    Kan man kanske ha bidragit till inspiration till dagens blogg?=)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)