Carolins träning

Dålig självkänsla? Träna!

6 november, 2012 | Kommentera (0)

Jag är av den övertygelsen att fysisk träning är lösningen på de flesta problem. Dagligen får jag bevisat för mig att jag har helt rätt 🙂 Vaknar jag med dåligt humör (ja vet, det verkar helt otroligt men det händer) då är humöret på topp efter morgonträningen. PMS? Japp, träning råder bot på det med. Ont i ryggen elle nacken? Jajamän, det försvinne efter ett styrkepass. Idétorka? Löpning är det absolut bästa för tankeverksamheten. Stressad? Träning är definitivt stressreducerande..

Nu har Mittuniversitetet gjort en studie på inaktiva tonårsflickor med dålig självkänsla. De delades in i två grupper, en grupp fick träna regelbundet minst en gång i veckan under sex månader och en grupp förblev inaktiv. De aktiva ökade sin fysiska självkänsla och effekten höll i sig ett år efter att studien upphörde.

Är helt övertygad om att detta funkar även för oss som inte är tonåringar längre. Upp och hoppa, sätt fart på kroppen! Enklet va?!

Postad: 6 november, 2012 Av: Carolins träning Kategori: Mentalt, Tankar | Etiketter: | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)