Carolins träning

Mera muskler ger bättre hälsa

18 november, 2012 | Kommentera (0)

Tillhör du dem som ännu inte börjat styrketräna? Tänker du att det viktigaste är ju ändå att ha en bra kondition? Visst- ett bra flås är viktigt men en ordentlig muskelmassa bör vi också se till att ha om målet är optimal hälsa. Att styrketräna med fokus på ökad muskelmassa innebär inte bara ökad prestation- det ger en massa olika hälsofördelar. Muskulaturen är kroppens största organ, även hos en otränad individ står den för 40-50 procent av kroppsvikten. Den stor för majoriteten av värmeproduktionen. Är du frusen? Träna styrka! Musklerna fungerar som förråd åt olika livsnödvändiga substanser, till exempel en av kroppens viktigaste antioxidanter glutathion. När vi skadas eller drabbas av sjukdom släpper musklerna ut glutathionet som blodet för till det skadade området. Stora och vältränade muskler har stort ett förråd och mer släpps ut. Detta gör att du återställs snabbare efter skada, sjukdom eller operation.

Stora vältränade muskler är bättre på att ta upp socker från blodet vilket gör att det krävs mindre insulin. Höga halter av insulin orsakar problem i blodkärlen och kan på sikt leda till att kärlen i hjärtat och hjärnan blir igentäppta. Detta leder till en hjärtinfarkt eller en stroke.

Stora vältränade muskler är bra att ha till mycket- ökad prestationsförmåga och bättre hälsa bland annat 🙂

Vilka behöver jobba hårdast för att bygga och behålla muskelmassa? KVINNOR! Efter 30års ålder sätter muskelnedbrytningen fart ordentligt. Så alla ni kvinnor över 30 som ännu inte börjat styrketräna regelbundet- det är hög tid att sätta igång!

 

Är du redo?
Postad: 18 november, 2012 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Hälsa, Skador/besvär, Styrketräning, Träning | Etiketter: , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)