Carolins träning

Ännu mera muskler

21 november, 2012 | Kommentera (0)

Hörrni – bara en månad till vintersolståndet! Snart blir det ljusare igen!! Årets bästa träningsmånad har bara knappt 10 dagar kvar. Men för tusan, trappa inte ner på träningen bara för det.

En ny studie som gjorts på 1,1 miljoner män visar nyttan av starka muskler. De tonåringar som vid mönstringen visade sig vara svagare i enkla muskeltester  i händer, armar och knän löpte en ökad risk att dö tidigare i livet.  Socialstyrelsen har följt dödsorsaksregister under i genomsnitt 24 år. Studien är internationell med bland annat forskare från Karolinska institutet som publiceras i British Medical Journal.  Man har bland annat kopplat muskelsvagheten till ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar. De muskelstarka ungdomarna löpte mellan 20-35 procents lägre risk att dö i förtid.

Att börja träna i unga år har helt klart sina poänger, men man har även sett fantastiska fysiska resultat på mellan 80-100 åringar när det gäller styrketräning. Det är ALLTID rätt tid att träna alltså 🙂

Postad: 21 november, 2012 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Hälsa | Etiketter: , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)