Carolins träning

Svenskens största dröm

27 november, 2012 | Kommentera (0)

Vad önskar du dig mest av allt just nu? En cykel?

Nej, inte fred på jorden utan ett långt och friskt liv. Det är det som vi svenskar anger som svar på frågan vad som är vår största dröm, enligt TNS/Sifo. På andra plats? Ekonomiskt oberoende.

Samtidigt ökar välfärdssjukdomarna och vi skuldsätter oss allt mer… hm….

Varför inte välja att äta mer vegetariskt och slå två flugor i en smäll?

Har precis intervjuat författaren till Vegetariska Kokboken, Inga-Britta Sundqvist– Läs den! Fantastiskt inspirerande kokbok med mycket fakta om både miljö, näringslära, goda recept, tips på variation för både den som är helvegetarian eller den som bara vill skära ned på sin köttkonsumtion. 85kilo kött per person och år petar vi svenskar i oss så det finn en del att skära ned på kan man säga. Kött är dyrt- vitkål är billigt 😉 Nu skiljer det sig förstås en hel del i innehållet men fattar poängen va? Och man kan få i sig protein från annat håll än kött också. Nötter, bönor, linser och alger. Äter man mejeriprodukter och ägg är det absolut inga som helst problem.

Allt måste inte vara svart eller vitt, av eller på – variera och ät lite mindre kött till förmån för vegetariska alternativ. Då lär vi må lite bättre, planeten vi lever på mår bättre och plånboken kan bli lite tjockare.  Smalare kropp & tjockare plånbok- inte tvärtom. Tänk på det nu när alla Julbord närmar sig… 😉

Postad: 27 november, 2012 Av: Carolins träning Kategori: Hälsa, Jobb, Kost, Läsning, Okategoriserade, Viktminskning | Etiketter: | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)