Carolins träning

Hälsohets- ett problem eller?

5 januari, 2013 | Kommentera (4)

Yes! Ordningen återställd- ett litet styrkepass igår och en liten lugn löprunda i solskenet och humöret är på topp! Jag är helt övertygad om att vi som tränar lider extra mycket när vi väl blir sjuka-

1. Tränar du regelbundet blir du i regel mer sällan sjuk än den som är inaktiv- Du är helt enkelt inte van vid eländet

2. Är din fritid aktiv förändras den brutalt när du blir sjuk. För den som ägnar mycket av sin lediga tid åt soffhäng blir det ingen större skillnad.

3. Tränande är i regel mer kroppsmedvetna och därmed med medvetna om att kroppen inte fungerar som den ska och frustrationen ännu blir värre..

Ungefär så låter mina försvarstal när grinigheten går ut över min omgivning (läs make). 😉

Men det här med att skrika ut sin lycka efter ett genomfört träningspass mottas positivt av alla. Det verkar finnas någon sorts kvot över hur sund man får vara, i alla fall på sociala medier som Facebook och Twitter. Tweets och statusuppdateringar där man, i och för sig oftast med humor, delar med sig av sina frossar/festar dagar är heelt okej och ger många lajks. Lite märkligt att det gillas mer och att det inte verkar finnas någon kvot för den typen av inlägg, kan jag tycka…

Nyheter om tveksamma studier som visar att vi lever längre om vi inte tränar eller är småfeta eller till och med halvfeta slås upp på löpen och blir snabbt väldigt populära argument för de som verkligen inte behöver fler ursäkter.

Ägg är farligare än cigaretter, läste vi för ett tag sen. Yea right?!

Att träna ger ingen effekt alls och kan till och med vara farligt för en stor del av befolkningen. Var det inte så mycket som 20 procent? Ja, då är det väl bäst att inte börja träna i fall att? eller?

Företag som aktivt väljer att rekrytera personal som håller sig i form, får försvara sitt “elitistiska” tänkande och det talas om en osund hälsohets.

Jag är mycket tveksam till att det är normalvikt, träning, icke rökning och hälsohets som är det stora problemet för folk i allmänhet..

 

Hm, ja vi väljer alla vilka nyheter vi väljer att ta till oss….

 

Postad: 5 januari, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Återhämtning, Fritid, Hälsa, Kondition, Kost, Läsning, Motivation, Okategoriserade, Skador/besvär, Styrketräning, Träning, TV, Viktminskning | Etiketter: , , | Kommentera (4)

Det finns 4 kommentarer:

Hälsohets- ett problem eller?

 1. Katrine skrev den

  Klockrent som vanligt när du leverar läsning Carro

 2. Linda skrev den

  Det var min PT som berättade att träning förkortar livet MEN då menade han de som tränar hårt och mycket. Samt att de som håller igång litegranna lever längst, promenader och liknande.
  Jag tillhör stolt den utsatta gruppen, 6dagars träning styrka/cardio. Och det ger mig så mycket både psykiskt och fysiskt, skitkul rent ut sagt!
  P.s Du skriver på intressant sätt som är lätt följa, kikar in varje dag!

  • Carolins träning skrev den

   Lagom är bäst men vad som är lagom är väldigt subjektivt. Kul att du gillar bloggen 😀

 3. Carolins träning skrev den

  Tack! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)