Carolins träning

Nu är det skarpt läge!

7 januari, 2013 | Kommentera (0)

Måndag-Nytt år, nya möjligheter! Nu är det skarpt läge- alla helger är över och det dags att göra slag i saken. Även om du inte tillhör dem som avlägger nyårslöften så har du förmodligen ändå förväntningar och förhoppningar inför året som ligger framför oss.

Börja träna, sluta röka, gå ner i vikt och äta sundare är vanliga löften eller i alla fall önskningar som många har just nu. Vad göra för att lyckas? Att ha ett SMART mål är ett bra verktyg för att lyckas med de förändringar man suktar efter.

S-PECIFIKT

Ditt mål måste vara tydligt och väldefinierat så du lätt kan se målbilden för ditt inre öga. Ser du hur du korsar mållinjen på Vasaloppet/ Tjejmilen/ Lidingöloppet. Eller hur du klarar 10 armhävningar eller hur du lycka komma i de där jeansen som du älskar?”Må bra”- är inte tillräckligt specifikt.

M-ÄTBART

För att det inte ska råda något tvivel om du har nått målet eller ej bör målet vara mätbart. Då räcker inte heller ”Må bra”. De flesta mår rätt bra efter ett glas rött, liggandes i TV soffan med handen i chipsbunken också…

 

A-TTRAKTIVT

DU måste vilja nå målet. Det måste vara DITT mål då det är din vilja, dina ansträngningar och uppoffringar som kommer ta dig ända fram. DU och ingen annan..

R-EALISTISKT

Välj ett mål som utmanar dig men som är realistiskt. Du måste ha de fysiska och praktiska förutsättningarna att nå målet. ”Midsommar 2013 ska jag väga 60kg” kanske inte är realistiskt om du väger 100pannor idag..

T-IDSBESTÄMT

Ange ett exakt datum då målet ska vara nått. Låt inte Beach 2013 bli Beach 2014…

Tänk igenom och skriv ner vad du kommer fram till. Sätt upp ditt skrivna SMARTa mål och sätt upp någonstans så att det syns tydligt (kylskåpet?). Ha detta som ett mantra att ta till när latmasken kommer krypande, när sötsuget är som värst eller när motivationen helt enkelt börjar tryta.

Att tappa motivationen är inget misslyckade- att ge upp är det däremot..

Gör upp en handlingsplan för hur du ska gå tillväga för att nå ditt mål. Tänk på att ett mål utan handlingsplan är bara en önskan!

Sätt upp smarta delmål och klappa dig själv på axeln när du lyckas nå dem. Utmaningen på Kureras Facebooksida som drar igång nästa måndag kan vara ett delmål.

60minuters fysisk aktivitet (som kan delas upp på flera tillfällen under dagen)varje dag och Dagens Övning, olika övningar varje dag som kan göras var som helst utan några avancerade redskap.

Är du redo?

 

 

Postad: 7 januari, 2013 Av: Carolins träning Kategori: envishet, Fakta, Fritid, Hälsa, Kondition, Kost, Mentalt, Motivation, Planering, Viktminskning | Etiketter: , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)