Carolins träning

Vilodag? Näää, Dagens Övning- armhäv med förflyttning

20 januari, 2013 | Kommentera (0)

En utmaning värd namnet ska just utmana till något extra. Att träna stenhårt varje dag är inte att rekommendera men att vara fysiskt aktiv varje dag är rekommendation att ta till sig. Kroppen är gjord för rörelse och med variation mår både kropp och knopp bra 🙂

Dags för Dagens Övning- Armhäv med förflyttning.

Jag varnade eller i alla fall nämnde redan dag 1 att armhävningarna skulle återkomma och idag är det dags.

Samma utgångsposition-Håller du fötterna brett isär blir det lättare, vill du göra det ännu lättare ställer du dig på knäna. Det ska vara en rak linje mellan axel- höft-knä, inget putande med rumpan och ingen svankande rygg. Placera händerna i höjd med axlarna, händerna ska vara så brett isär att vinkeln i armbågen blir 90 grader i slutläget. Pressa upp dig till raka armar, sätt händerna tätt i hop och ta ett armkliv åt sidan. Gör om åt andra hållet. Så många du orkar, 3 set.

Lite jobbigare än vanliga armhävningar men inget omöjligt. Känns det svårt? Testa i alla fall! Om det inte går- ja då gör du vanliga armhävningar i stället. Armhävningar är en grymt bra övning för bålen och en stabil bål är viktigt för att hela kroppen ska fungera optimalt. Lycka till!

Oops! Höll på att glömma! Skriv en kommentar på Kureras Facebooksida och berätta hur just du fixar (eller inte fixar) utmaningen idag.

bild-59bild-60

bild-58

 

 

Postad: 20 januari, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Carolins Utmaning, Dagens Övning, Hälsa, Okategoriserade, Träning | Etiketter: | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)