Carolins träning

Konsten att unna sig..

16 februari, 2013 | Kommentera (0)

Helt ledig helg och kan konstatera att det är den första sen i julas. Hoppsan! Den har börjat bra- sovmorgon och ett stenhårt OCH långt cirkelpass i vardagsrummet 🙂

Ledig tid= tid för lite navelskådning

Jag har den stora förmånen att arbeta med det som intresserar mig allra mest. Alla medlemmar, PT klienter, massagekunder, Kom i Form kursare, åhörare på föreläsningar kommer av egen fri vilja och för att de också har ett intresse för träning, friskvård och kost. En otroligt positiv miljö som GER energi. Då är det lätt att jobba mycket 🙂

Givetvis är inte allt jätteroligt, alltid och många långa arbetstimmar kostar på. Därför UNNAR jag mig tid till att träna.

Min egen träning absolut nödvändig för att  ladda batterierna och orka jobba mycket. En bra fysik och en rensad hjärna är ett måste för att jag ska prestera på jobbet. Att hinna med träningen är en prioriteringsfråga. Nu har jag ju minst sagt nära till gymet men det gäller ändå att planera och att utnyttja de tillfällen som ges.

För att hålla de  sociala förmågorna i topp hela dagarna behöver jag tid för mig själv, allra helst med löpardojjorna på ute på landsvägarna eller skogen. Tid som måste planeras in varje vecka, tid som jag UNNAR mig.

För att orka träna och arbeta som jag UNNAR jag mig bra mat varje dag. Det är en absolut nödvändighet för mig att ladda kroppen med bra mat regelbundet. Det finns inte en chans att jag skulle fungera om jag slarvade med maten. Massor med grönsaker och frukt, mycket proteiner i form av ägg, fisk, kyckling, bönor och magra mejeriprodukter, fett från oliv-och rapsolja, kokosfett, nötter och frön. Jag kompletterar med de kosttillskott jag anser mig behöva, beroende på säsong.

Visst, jag tar mig ett glas vin ibland och även nån chokladbit då och då men jag låter aldrig näringsfattig mat ta platsen som bra mat ska ha. Finns inget behov av det och det finns heller inget sug efter det.

Numera UNNAR jag mig även att sova 7-8 timmar varje natt. Det kräver disceplin och planering men oj oj vad det är värt det. Både kropp och knopp kräver vila. Det är omöjligt att nå toppform med sömnbrist.

Jag UNNAR mig även att umgås med människor som GER energi. Och UNNAR mig lyxen att undvika de som tar…

Hur orkar du jobba så mycket?”

“Hur orkar du träna så mycket?”

“Hur hinner du träna så mycket?”

“Äter du aldrig godis/chips/pizza?”

Unnar du dig aldrig nånting?”

Det är frågor jag får väldigt ofta- nu har ni svaren 🙂


155896_566615240019043_1284606595_n

 

 

Postad: 16 februari, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Familj och vänner, Fritid, Hälsa, Kondition, Kost, Läsning, Motivation, Träning | Etiketter: | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)