Carolins träning

Piggare? Starkare? Friskare? Snyggare?

7 mars, 2013 | Kommentera (0)

Sitter och laddar upp inför lite morgonlöpning- Stoora kaffekoppen, proteindrink och morgontidningarna. Eller jag satsar på att det blir mer än lite löpning idag. En lite lugnare torsdag efter fyra fullspäckade dagar och en, i vanlig ordning, galet bokad fredag.

I går  eftermiddag hade jag förmånen att göra det som jag gillar allra mest, ja det ligger i alla fall  topp 5  på listan över favoritsysslor- föreläsa om Mat för Resultat. Nässjö Affärsverk var beställaren och det är alltid extra kul med helt ny och blandad publik.

Mat för resultat? Vad innebär det? Vilket resultat är det man vill ha? För de allra allra flesta gäller samma åtgärder- välja livsmedel med omsorg, välja kvalitet före pris och tidsbesparing, se till att få i sig av alla näringsämnen och äta regelbundet.

Kunskap om vad de olika näringsämnen gör för kroppen och därmed ladda med rätt näringsämne i rätt mängd vid rätt tillfälle. Kolhydrater av bra kvalitet till frukost och lunch, protein fördelat under dagen och lite extra i samband med träning och framåt kvällen. Fett av bra kvalitet under hela dagen. Skippa hel- och halvfabrikat, skippa margariner, skippa raffinerade kolhydrater

Krångla inte till det! För den stora massan är det inte gröna, äckliga drinkar klockan 05:00 följt av en timmes meditation och regelbundna tarmsköjningar som är vägen till bättre hälsa. Jag säger inte att det är fel men det skrämmer fler än vad det attraherar. Keep it simple och ta bort en dålig vana i taget, lägg till en bra så kommer resultaten.

Direkt efter föreläsningen på NAV var det kostkurs med Kom i Formarna- Fett var ämnet för dagen, ett av mina favoritämnen 🙂

En rackarns bra onsdag alltså 😉 Nu dags för löpning i solskenet- ha en tokbra torsdag!!

bild-127

Postad: 7 mars, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, föreläsningar, Hälsa, Jobb, Klienter, Kondition, konditionsträning, Kost, Motivation, Träning | Etiketter: , , , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)