Carolins träning

Stelnackad clown…Bra start på dagen?

16 mars, 2013 | Kommentera (0)

Vaknade före tuppen av mitt eget skrikande… Min skuldra/nacke trivs inte med att vara stilla och jag har fortfarande inte bokat nån massagetid. Tror att det blir ett jobb för kiropraktorn. Eftersom det funkar finfint så länge jag rör på mig var det bara till att kliva upp. Veckans enda sovmorgon avnjöts till 06:15…Möttes dessutom av clownen Mannes ögonbryn i spegeln…färgade ögonbrynen igår och jag fick mycket för pengarna kan jag säga. Skrubba, skrubba…

Efter 60min cirkelfys i vardagsrummet och stretch av nämnda nacke kan jag konstatera att det det kommer bli en lång, produktiv och hyfsat smärtfri ledig dag, om än med lite clownlook.

Stretch är tyvärr något man lätt slarvar med tills ett problem uppstår. Tips på bra stretch för spänd, stressad nacke/skuldra-

Denna övning stretchar övre kappmuskeln (M Trapezius övre del)Sitt på en stol eller bänk med fötterna brett isär, håll ryggen och magen anspänd. Ta tag under stolen/bänken med höger hand något bakom dig. Luta dig något åt vänster, använd vänster hand till apgreppet runt högeröra och luta försiktigt huvudet åt vänster. Pressa försiktigt 5-10 sek, slappna av, arbeta emot genom att försiktigt pressa huvudet mot vänster hand 5-10 sek, slappna av och töj igen. Upprepa 2-3 gånger.

kickoff 111

Ytterligare en övning där skulderbladshöjaren (M.Levator scapula)stretchas-

Sitt på en stol/bänk med fötterna brett isär med ryggen rak och magen anspänd. Fatta tag med höger hand under stolens/bänkens kant bakom dig. Luta kroppen mot vänster, rotera huvudet 45 grader åt vänster (näsan ska peka mot vänster knä. Lägg vänster hand mot bakhuvudet. Töj musklen 5-10 sek, slappna av, arbeta emot med muskeln genom att försiktigt trycka huvudet bakåt mot vänsterhanden. Upprepa 2-3 gånger.
kickoff 109

Postad: 16 mars, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Cirkelfys, Fakta, Skador/besvär, Stretch, Träning | Etiketter: , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)