Carolins träning

Veckans Övning- Planka med rotation

18 mars, 2013 | Kommentera (0)

Ny vecka, nya utmaningar och ny Veckans Övning!!

Det spelar ingen roll hur starka armar och ben du har om du inte har en stark bål. Den är själva navet som resten av kroppen bygger på. Plankan är en basövning för stabil bål men som ni vet tycker jag att vanlig statisk planka är uuurtåkigt och inte alls lika funktionellt som olika dynamiska plankor.

Planka med rotation är veckans övning och här sätts balansen på prov.Stå på tå med händerna i marken. Axel-höft-knä-häl i linje. Tippa bäckenet bakåt för att undvika svank. lyft höger arm mot taket och låt hela bålen följa rörelsen, vänd sedan tillbaka mot golvet, rotera kroppen, sträck höger arm under bålen och peka åt vänster. Upprepa så många gånger som du orkar och byt sedan sida. Lycka till!!

bild-136

bild-135

bild-134

Postad: 18 mars, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Hälsa, styrka, Träning, Veckans Övning | Etiketter: , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)