Carolins träning

Träning av gravida

24 mars, 2013 | Kommentera (0)

Hemma igen efter en grymt bra utbildning. Det går inte att påpeka för mycket hur viktigt det är med vidareutbildningar med jämna mellanrum. Man får både bekräftelse på den kunskap man redan har, hur mycket man fortfarande har att lära och en del tankeställare på vad man kan förbättra i sin yrkesroll. Att man dessutom får en riktig inspirationsinjektion och en massa nya projekt börjar ta form i huvudet är ytterligare en effekt. Det surrar i huvudet nu….

Alla gravida som i övrigt är friska bör verkligen ta hand om kroppen och träna den inför de påfrestningar som en graviditet innebär. Det kan motverka rygg- och bäckensmärtor och hjälper mamman att komma tillbaka efter graviditeten. En förlossning är en tuff pärs för kroppen, en stark kropp klarar det bättre.

Fysiologiska förändringar, näringslära, kontraindikationer och riktlinjer för träning under graviditetens olika faser och även riktlinjer för träning efter förlossningen var några av de ämnen utbildningen tog upp.

bild-138Praktik i gymmet med gravidmage ingick. Många övningar som går bort med en sån kula

😉

Det brainstormades frisk och övningsbanken är proppfull. Pernilla Ohlsson på Personal Training School är en helt fantastisk lärare som får sina elever att tänka kreativt. Det var bara tjejer med på utbildningen- mammor, blivande mammor, lilla Ester 6 månader och så jag och några till utan egen erfarenhet av graviditet och barnafödande.

bild-139

Jag simulerar inte barnafödande på bilden- jag tränar balans på en foam roll, men det ser helt klart märkligt ut… 🙂

Massor med nya kunskaper!! Nu vill jag ha blivande och nyblivna mammor som klienter- Bums!

 

 

Postad: 24 mars, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Hälsa, Kondition, Kost, Personlig Träning, Träning | Etiketter: , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)