Carolins träning

Kniiiiip dig till platt mage

26 mars, 2013 | Kommentera (2)

Platt mage mage NU! Typisk rubrik på löpsedlarna när sommaren närmar sig. Dags att börja snippgympa 🙂

Oavsett om du är man eller kvinna har du stor nytta av bäckenbottenträning. Inte bara för att undvika inkontinens utan för att hålla magen platt. I princip alla bäckenbottenövningar inkluderar M. Transversus abdominis, den muskel som täcker hela den inre delen av bukhålan. Det är den i särklass starkaste muskeln när det gäller att kunna hålla buktrycket men den framkallar inte någon större rörelse av bålen. Den fungerar som en gördel och en stark, vältränad transversus ser till att hålla den nedre delen av magen platt- den lilla bulan som många av oss har går alltså att träna bort. Susanne Lanerfeldt hade rätt- Kniiiip 🙂

Hur gör man då? Jag erkänner att jag inte knipit mycket i min dag och har rätt svårt att själv få till tekniken.

En galet bra instruktion hur du hittar rätt teknik hittade jag på www.snippgympa.nu

För att utföra en korrekt snippgympa är det viktigt att hitta rätt muskler. Många kniper ihop skinkorna och låren, vilket är fel. För att hitta rätt muskler, börja med att knipa runt ändtarmen – ungefär som om du försöker hålla tillbaka en prutt – och fortsätt framåt.

Kvinnor fortsätter genom att spänna slidmusklerna och män genom att spänna musklerna upp mot pung och penis. Håll emot under några sekunder och slappna sedan av. Det är viktigt att slappna av mellan knipen. I början är det bra att knipa två till tre sekunder för att sedan, ju starkare musklerna blir, knipa åtta till tio sekunder.

Har ni inte redan en pilatesboll därhemma är det dags att skaffa en. Det finns massor av bra övningar med bollen som tränar upp bäckenbotten och transversus. Håll utkik- de lär dyka upp på bloggen framöver 🙂

 

Postad: 26 mars, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Hälsa, Okategoriserade, Träning | Etiketter: , , | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

Kniiiiip dig till platt mage

  1. Linda skrev den

    Hej! Vad roligt att du hittat oss! Gilla och gärna på Facebook och/eller följ oss på Twitter så får du dagliga påminnelser om det viktiga knipen. Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)