Carolins träning

“Ja, det vill jag….”

1 april, 2013 | Kommentera (0)

“Ja, det vill jag….” Så mycket roligt, lärorikt, jobbigt, utvecklande, spännande jag fått göra bara på grund av just det svaret.

Är man född utan talanger måste man ha vilja…. 😉

En gång för ett antal år sedan fick jag frågan om jag kunde tänka mig att agera krönikör i en av gratistidningarna här i stan. Jag hade aldrig skrivit en rad förutom körscheman och kassamanualer. ” Ja, det vill jag” svarade jag och ägnade hela den sommaren åt ångsten att klämma ur mig 3000 tecken första gången. Det hann bli ganska många krönikor och ångsten lättade med tiden. Jag lärde mig massor och fick på grund av det självkänsla nog att åta mig artikelskrivande i Kurera.

Genom att svara “Ja, det vill jag” till alla artikelförslag där har jag lärt mig en hel del om ämnen jag aldrig intresserat mig för annars- manligt klimakterium till exempel 😉

Jag arbetade som butikschef och fick frågan ” Vi ska öppna nya butiker, vill du ta hand om det?” Okej, där hade jag flaggat ganska vilt om att jag ville göra mer men svaret var i alla fall ” Ja, det vill jag” Ojojoj vad mycket jag lärde mig under de åren. Till exempel att jag aldrig mer i hela mitt liv vill veckopendla till Udde(jävla)valla… Tack Hasse & Roffe för det 🙂

En före detta kollega frågade mig- Jag ska ha en kvällsaktivitet i min butik, kan inte du komma och hålla en kostföreläsning? Jag hade aldrig föreläst innan och hade väl aldrig haft det som någon önskan heller men jag sa- “Ja, det vill jag”

TACK Fia, att du frågade i god tid! Jag var mycket väl förberedd, hade haft ångest i två månader och när det väl var dags höll jag bokstavligen talat på att skita på mig, så nervös var jag. Hela hälsobutiken var knökfull…. Jag överlevde och TACK för frågan. TACK för att jag fick komma tillbaka och göra om det.

Efter denna första ganska hemska upplevelse gick jag diverse kurser i retorik och efter, jag vet inte hur många föreläsningar med alla möjliga teman, är detta nog det jag tycker är det allra roligaste med mitt jobb.

Veckan som kommer har jag fyra olika föreläsningar på tre orter, hur kul som helst! 🙂

Blogga skulle jag nog heller aldrig börjat med om jag inte fått en direkt fråga. Svaret var givet vis- “Ja, det vill jag”

Född utan talang = jag kan inte just detta men jag vill och kan lära mig 🙂

Ledig tid ger rum för navelskådande (tur att det är dags att jobba ordentligt i morgon) och jag kan konstatera att det är ganska många bananskal jag välvilligt halkat på och min förhoppning är att jag kommer  göra det även fortsättningsvis 🙂

 

 

Postad: 1 april, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Allmänt, envishet, föreläsningar, Hälsa, Kost, Motivation, Tankar, Träning | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)