Carolins träning

Med Kaptein LIsa på Caveman Walk + föreläsning Tema Fett på Ystad Spa & Hotell

5 april, 2013 | Kommentera (2)

Tänk vad välfyllt mental batteri kan göra för den fysiska kapaciteten! Började dagen med löpning längs med havet. Sorry, men våren har inte kommit speciellt lång ens nere i Skåne. Kallt, blåsigt och alldeles underbart! Mycket spring i benen trots att det ömma lite här och var idag 🙂

Min PT kollega Lisa Kaptein-Kvist tog mig med på Caveman Walk i går förmiddag. Störtkul! Uppvärmning med löpning och styrkeövningar vid havet och sen in i ladan…

10 olika övningar 30 sekunder fullt ös, lite vila och 30 sekunder fullt ös igen, sen vidare till nästa övning.

Militärpress med stock. Lite svårt att hålla greppet men man vill ju inte ha en tunn stock i nävarna när det fotas, eller hur?   😉

bild-158

Lisa in action med släggan! Sketajobbigt för hela kroppen och rätt knepigt att få in rätt teknik. Jag fick till den när Lisa sa – “Tänk att det är dammsugaren där hemma som du slår på” Jag fattade direkt 🙂

bild-153

Brottning med tung låstaskompis var en mycket underhållande  gren 🙂

bild-152

Dragkamp med släde lastad med stenbumlingar, snokerope, kuta fram och tillbaka med tunga dunkar i nävarna, vandrande planka på bildäck, Knäböjshopp med TRX mm,mm. Grymt kul och det ömmar av både träningsvärk och blåmärken idag 🙂

Lisa är en av Sveriges absolut bästa Personliga Tränare med massor av erfarenhet. Jag passade på att suga åt mig så mycket tips och idéer som möjligt. En riktig kick att få göra studiebesök hos henne.

bild-156

Jorå, hon har spelat en del rugby och det märks 🙂 Mer om Lisa på-

lisakapteinkvist.se 

Efter detta fantastiskt roliga träningspass körde jag bredvid havet i hela vägen till Ystad. Strålande solsken och fantastisk utsikt- perfekt uppladdning inför kvällen föreläsning Tema Fett på Ystad Spa & Hotel. Nä, jag behövde inte ducka för flygande tomater – en mycket trevlig publik som hade mycket och bra frågor. KUL!

Det spelar dock ingen roll hur bra det känns efter en föreläsnings så börjar man ändå alltid att fundera- “hm.. fick jag fram det där tillräckligt tydligt?”  “missade jag inte att säga det där viktiga?” “åh, jag skulle formulerat mig på det sättet istället”  Helt nöjd är man aldrig. Men å andra sida är det väl det som gör det möjligt att fortsätta utvecklas och förbättras.

 
bild-149Nu får jag vänta ända till söndagkväll till nästa föreläsning. Då är det “Mat för prestation” som är temat för ett gäng fotbollstjejer 🙂

 

Postad: 5 april, 2013 Av: Carolins träning Kategori: föreläsningar, Hälsa, Kondition, Kost, Personlig Träning, styrka, Träning | Etiketter: | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

Med Kaptein LIsa på Caveman Walk + föreläsning Tema Fett på Ystad Spa & Hotell

  1. Johanna skrev den

    Hej Caroline, tusen tack för en bra och inspirerande föreläsning.
    Vänligen Johanna

  2. Carolin skrev den

    Tack själv Johanna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)