Carolins träning

Eget ansvar? Nej tack!

11 april, 2013 | Kommentera (2)

” Har man ett tungt, fysiskt krävande arbete blir man utsliten och det är inget man kan träna bort”  Kontentan av vad IF Metalls ordförande sa i morse och jag satte kaffet i vrångstrupen.

Oavsett vad man anser om höjd pensionsålder så kan man aldrig ge någon annan ansvaret för den personliga hälsa. Har man ett arbete som kräver en stark fysik är det extra viktigt att se till att man har  just det. Inte bara för att klara av sitt arbete utan för att klara av att ha en meningsfull fritid. Styrkestärkande träning balanserar kroppen, en stark kropp klarar av fysiskt krävande och monotona arbeten betydligt bättre än en otränad. Styrketräning motverkar belastningsskador och kan både rehabilitera och förebygga skador.

Det ÄR ett personligt ansvar- det den enskilda individen som både får nyttan av en friskare och mer funktionell kropp. Det är också den enskilda individen som får leva med värken och tröttheten.

Även om man inte vill jobba till 75 så vill väl alla ha en så frisk och välfungerande kropp som möjligt så länge som möjligt?

Det kan vara bekvämt att axla rollen som offer för omständigheterna men det kommer knappast ge ett friskare, piggare, starkare och roligare liv. Vare sig på jobbet eller efter arbetsdagens slut..

 

Postad: 11 april, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Hälsa, Träning | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

Eget ansvar? Nej tack!

  1. Katrine skrev den

    Klockrent Carro!!!

  2. Carolin Helt skrev den

    Tack! Nu även rättstavat hoppas jag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)