Carolins träning

Är det de 3 potatisarnas fel?

12 april, 2013 | Kommentera (0)

Efter 37 år har SLV styvnackat vidhållit riktigheten i Tallriksmodellen men idag går det att läsa att de håller på att omvärdera sina rekommendationer. Grundaren till Tallriksmodellen, nutritionisten Britt- Marie Dahlin säger i dagens SvD att det är hög tid att anpassa modellen efter vår förändrade och mer stillasittande livsstil. Mindre energitäta livsmedel som pasta, potatis och ris och mer av näringstäta grönsaker.

Kanon! För det allra flesta av oss. Jag välkomnar förändringen 🙂

Men jag kan ändå inte annat än undra om det inte är de sockersöta flingorna, den sockersöta fruktyoghurten, bullarna till kaffet, de 15 kilo godis som vi svenskar stoppar i oss i snitt per år eller det faktum att 25 procent av de kalorier vi stoppar i oss kommer från kakor, läsk, godis och snacks som har en större skuld till att vi blir tyngre och tyngre?

Eller vad tror ni?

 

Postad: 12 april, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Hälsa, Kost, Träning | Etiketter: | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)