Carolins träning

Inte bäst på på nåt…

21 april, 2013 | Kommentera (2)

För några år sedan fick jag följande fråga –

” Men VARFÖR tränar du så mycket? Du tävlar ju aldrig!”

Frågan ställdes av en nära släkting… den släkt jag gift in mig i… Okej då- det var svärmor.

Hon kunde för sitt liv inte begripa varför jag la så många timmar varje vecka på träning utan att vilja tävla i det. Springa runt och vara vältränad till ingen nytta liksom. Inte förvarbart. För henne var (eller kanske fortfarande är) det provocerande och slöseri med tid. Hon sa det som många i min omgivning hade tänkt länge visade det sig.

Svärmor är en sportnörd- en TV-sportnörd. Är det skidskytte eller nån annan sport på TVn är hon inte kontaktbar 🙂

Jag själv blev rätt provocerad av frågan. MÅSTE man tävla för att motivera varför man tränar så pass mycket som jag och många med mig gör?

Alla har olika drivkrafter- min är att jag GILLAR, eller rättare ÄLSKAR att träna. Jag har aldrig haft behov att mäta mina krafter mot andra. Kanske är det så att rädslan att förlora är större än vilja att vinna. Är jag kanske störd av skoltidens idrottslektioner?

Numera ställer jag upp i lite lopp för att det är roliga tillställningar och vi är alltid ett gäng som har kul ihop som gör det för att det just är en kul grej. Visst pressar man sig lite extra när det är tävling men det är inte det som är huvudsyftet.

Jag har ännu inte lyckats frambringa så mycket vilja att bli en bättre löpare så att jag offrar timmarna med hantlar på gymmet eller velat bli starkare i bänkpress på bekostnad av timmarna löpandes längs landsvägar eller i skogen. Vem vet det kanske kommer..

Än så länge är jag nöjd med att inte vara bäst på nåt men rätt hyffsad på lite av varje 😉

Och sluta träna- det lär jag aldrig göra 🙂

 

 

 

Postad: 21 april, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Allmänt, envishet, familj, Fritid, koordination, Mentalt, Motivation, styrka, Styrketräning, Tankar, Träning | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

Inte bäst på på nåt…

  1. Anna och livet skrev den

    Det där låter ju som en kanonbra inställning:) Träna för livet liksom:) Dessutom inspirerar du andra och det är ju en härlig följd som vi är många som blir glada av! Kram på dig

    • Carolins träning skrev den

      Tack! Och detsamma hörru, riktigt fin blogg du har. Du är ett riktigt proffs på både ord och bild 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)