Carolins träning

Alkohol och träning

30 april, 2013 | Kommentera (2)

Märkligt ämne att blogga om på Valborgsmässoafton… 😉

Hur dumt är det att festa när man tränar hårt? En vanligt förekommande fråga från framför allt yngre män…

Carl Johan Sundberg, professor i fysiologi och farmakologi på Karolinska institutet, har studerat effekterna av att träna med alkohol i blodet. Han menar att alkoholen, beroende på dos, påverkar kroppen minst tre dagar efteråt. Levern lägger all tid på att ta hand om alkoholen och försämrar proteinsyntesen så att du bygger mindre mängd muskler. Koordinationen försämras vilket kanske inte är så svårt att förstå men styrkan påverkas dock inte nämnvärt.

På frågan om hur smart det är att träna bakfull svarar han- “Att dricka och inte träna är inte bra. Att inte träna och inte dricka är mindre dåligt. Att träna och dricka är bättre än att inte ha tränat alls” ( JP 29/4-13)

Ett eller två glas rött då och då är däremot något som kan rekommenderas för hälsan. Rödvin innehåller rejält med antioxidanter och en del forskning visar att alkohol i form av rödvin har mindre fettbildande effekt än annan alkohol. Baileys inte OK- Rödvin helt OK 😉

Och självklart är det ekologiskt rödvin utan tillsatt socker…!

Trevlig Valborg hörrni 🙂

Postad: 30 april, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Hälsa, koordination, styrka, Träning | Etiketter: | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

Alkohol och träning

  1. Katrine skrev den

    Klockrent igen då Carro!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)