Carolins träning

Äta myror?!

16 maj, 2013 | Kommentera (0)

Ja, varför inte? FNs mat- och jordbruksorgan, FAO, vill att vi ska äta insekter. De små krypen finns överallt, de förökar sig vansinnigt effektivt och liten miljöpåverkan. I Sverige är vi väl rätt dåliga på att inkludera insekter i menyn men på andra håll i världen mumsas det på gräshoppor, spindlar, larver och  maskar. Näringsvärdet på rackarna är kanon- torkar man dem kan proteinhalten vara uppemot 60 procent, en kycklingfilé hamnar på ynka 23 procent.

Måste dock erkänna att jag inte känner mig speciellt lockad att börja käka småkrypen. Äter inte mycket djur överhuvudtaget- fisk och skaldjur. Fågel slutade jag med (nu igen) efter reportaget om hur de behandlar Ingelstakalkonerna.

Jag är dock mycket noga med att få i mig rikligt med protein för att få full utdelning av all träning. Minst 2gram per kilo kroppsvikt. Ägg, fisk, magra mejeriprodukter som keso och 5-10% hårdost, bönor, linser, nötter och frön. Kvarg är också jättebra men det har jag lyckats få i mig tillräckligt av för två livslängder.. Vassleprotein tar jag i samband med träning och kaseinprotein som mellis då och då. Man måste inet äta massor av kött för att äta en proteinrik kost 😉

Fyllde på förrådet häromdagen 🙂

wc

 

 

Postad: 16 maj, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Hälsa, Kost, styrka, Styrketräning, Träning | Etiketter: , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)