Carolins träning

Analysera mera

19 maj, 2013 | Kommentera (2)

Två mycket innehållsrika dagar på Personal Training School med Funktionell screening på schemat. Jösses vad mycket som surrar i huvudet! Utbildningen utlovade att den skulle ta mig som PT till en annan nivå och det lyckade den med. En ännu djupare förståelse för kroppens rörelsemönster och hur jag som PT ska inte bara kunna upptäck obalanser utan också åtgärda dem. SÅ häftigt!

Om en klient inte lyckas göra ett korrekt djupt knäböj utan att fötterna utåtroterar kan det bero på att höften är stel- varför är höften stel? För att ländryggen är instabil. DÅ hittar man roten till problemet och kan åtgärda det hela.

En svag länk kan leda till överbelastning eller felbelastning i en annan del- det gäller  att åtgärda orsaken inte symptomen. Tänk ett steg längre alltså.

Min omgivning kommer bli hårt analyserade framöver vare sig de vill det eller ej. Övning ger som bekant färdighet 🙂

bild-187

Under utbildningen blev vi som deltagare analyserade från topp till tå och om man inte vad medveten om sina brister innan så är man det definitivt nu…

bild-185

I väntan på diplom får jag nöja mig med en ny tisha 😉

 

Postad: 19 maj, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, föreläsningar, Hälsa, Jobb, Klienter, koordination, ledbesvär, Personlig Träning, Skador/besvär, smidighet, Stretch, styrka, Styrketräning, Träning | Etiketter: , , , , , , , | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

Analysera mera

  1. Katrine skrev den

    Intressant!

  2. Carolins träning skrev den

    Mycket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)