Carolins träning

Veckans Övning- Mera mage!

20 maj, 2013 | Kommentera (0)

Mage, mage mera mage! Mera magmuskler alltså! Japp, veckans övning är en magövning 🙂

Ligg på rygg med ca 45 graders vinkel i knäna, pressa ner ryggen i golvet med hjälp av magmusklerna och håll en vikt av något slag med raka armar över bröstet. Med en kort, kontrollerad rörelse ska nu skulderbladen lyftas från golvet och sedan sjunka tillbaka en liten bit igen. Inga ryck utan kontrollerat och magen ska hela tiden hållas anspänd och svanken ska vara pressad mot golvet heeela tiden. Inga pauslägen och tänk hela tiden på att det är magmusklerna som ska jobba. Genom att tänka på vilken muskel som ska jobba aktiveras ca 30 procent fler muskelfibrer i just den muskeln. Tankens kraft är stor 🙂  Hellre få och riktigt bra repetitioner än många och halvdåliga- det ska bränna i magmusklerna 🙂

Vad ska vi kalla övningen- magkramp eller crunch? Jag gillar nog magkramp, det beskriver känslan  bäst 🙂
bild-189

 

bild-188

Jag har hört att det används allt möjligt som vikter till veckans övning- katter, bebisar, handväskor och petplaskor. Bra! Hitta möjligheterna!

Postad: 20 maj, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Hälsa, styrka, Träning, Veckans Övning | Etiketter: , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)