Carolins träning

“Rasa 10 kilo på 4 veckor!”

22 maj, 2013 | Kommentera (2)

Paniken börjar tillta. Det blir vassen. I År. Igen…! Eller kanske inte- hon där, kvinnan på löpsedeln lyckades ju. Och det är ju faktiskt precis 4 veckor till midsommar!

Ju närmare sommaren vi kommer desto fler snabba, makalösa, mirakelmetoder pumpas det ut på löpen. Samma visa varje år…

Visst kan man gå ner 10 kilo på 4 veckor. Men vad är det man går ner? Fett, vatten eller muskler?

Med ett stort energiunderskott, som är det som krävs för en snabb och kraftig viktminskning, kommer obönhörligen en hel del muskelmassa gå förlorad. En person som snabbt går ner 10 kilo i vikt kommer ha bra mycket mer fett kvar på kroppen jämfört med den som gått ner 10 kilo under en längre period.

Ett snabbt resultat är dessutom sällan bestående och sorry to say- det är inte den förlorade muskelmassan som man får tillbaka utan ännu mera fett…

Detta är något som de allra flesta vet om men ändå finns det få saker som får så mycket gilla och hejarop på socialmedier än ett ordentligt viktras. Till den som har ett långsiktigt tänk och jobbar på genom att äta balanserat och träna regelbundet blir det mer- “Men snälla du- TA nu en kaka, du som tränar så mycket”  Mycket märkligt….

Om det nu är så att du inte lyckats nå målet som du satte upp i början på året- grips nu inte av panik! Klappa dig själv på axeln för de framsteg du faktiskt gjort eller de lärdomar du fått. Tänk långsiktigt! Att komma och vara i form är ingen quick fix, det bör vara ett sätt att leva. Ett BRA sätt att leva.

Och strandhäng- vad är det egentligen för kul med det? Solsveda, sandigt och skrikande ungar

😉

Skojar bara, jag längtar också…

Postad: 22 maj, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Hälsa, Kost, Motivation, Träning, Viktminskning | Etiketter: , , | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

“Rasa 10 kilo på 4 veckor!”

  1. Katrine skrev den

    Och Hon har talat igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)