Carolins träning

Tacksam men inte nöjd…

2 juni, 2013 | Kommentera (0)

För ett antal år sedan tänkte jag “när jag fyllt 40 ska jag börja slappna av, tagga ner träningen lite och vara nöjd med det jag har…”

Ja, det var då det…. Inte precis så jag tänker nu, snarare tvärtom 🙂

Jag är helt klart tacksam för den fysik jag har, trots lite småskador här och där så funkar kroppen som jag vill i de flesta fall. Jag tränar inte på samma sätt som då – jag har förändrat och ökat. Jag tränar mer men också mer varierat vilket gör att jag kan hålla gamla skador på (för det mesta) hyffsat avstånd.

Men nöjd det är jag inte! Att hela tiden försöka förbättra den form man har är nödvändigt för att inte tappa de resultat man redan skaffat.

I SvD i dag stod det om just detta i samband med löpning. Att ha en bra kondition räcker inte – det gäller att se till att den blir bättre. Öka tempot!

Örjan Ekblom, forskare på GHI i Stockholm, konstaterar följande-

“Jag tror inte att man behöver vara allt för rädd för att ta i för hårt. Sedan innehåller kroppen mer än hjärtmuskeln och hård träning kan ge andra skador på till exempel knän och ryggar. Därför ska man alltid träna varierat.”

Klicka på länken så hittar ni hela artikeln.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sekunder-kan-radda-hjartat_8231044.svd

 

Känner ni hur pressen ökar?

Blir det jobbigt?

Räcker det inte med alla krav man redan har?

Vänta lite nu- det handlar INTE om att vara bäst…Det handlar INTE om att jämföra sig med någon annan. Att jämföra sig med andra är sällan nåt som uppmuntrar då det alltid finns någon som är litelite eller mycket bättre i nåt avseende.

Det handlar om att göra vad man kan utifrån sina egna förutsättningar.

Rör du inte på dig alls idag – börja promenera. Promenerar du idag- öka tempot och varva gång med jogg. Joggar du i dag- öka tempot!

Och framför allt variera, variera, variera. Träningen blir roligare, kroppen håller och resultatet blir en vältränad och välmående kropp.

Var tacksam för det du redan har, ge dig själv en klapp på axeln! Sätt nya mål, höj ribban lite i taget och sikta mot att bli ditt eget bästa jag- det är du värd!

 

Postad: 2 juni, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Hälsa, Kondition, Mentalt, Motivation, Tankar, Träning | Etiketter: , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)