Carolins träning

Är DU en periodare?

9 juni, 2013 | Kommentera (2)

Sommar, sommar och sol 🙂

“Jag gillar inte att träna inomhus under sommaren. Då vill jag träna ute, springa och cykla och så vettu”

Så är det många som säger och visst ska man njuta av sommaren utomhus så mycket som det går 🙂

Det som jag dock tycker är lite märkligt att så många kommer tillbaka framåt september i sämre kondition än när de lämnade gymmet i maj…

Det spelar ingen roll om det varit en extremt regning sommar eller en varm och solig. Efter semestern är det många som inte är i direkt toppform. Trots alla goda föresatser man haft. Vad var det som gick fel?

Arbetar man med träning får man krasst konstatera att de allra flesta är periodare. Efter semester med tillhörande grillkvällar och bag in box, är det full rulle. Det håller i sig framåt slutet på november (om man har tur!), då tar julstressen vid.

Efter all julmat och tillhörande nyårslöften är det all time high i januari och håller i sig ända tills de första varma dagarna kommer.

Semester och sommarlov är tid för att ladda batterierna för både kropp och själ. Tid att njuta av att slippa rutiner och onödiga måsten.

Men måste det innebära att man pausar även från sånt man mår bra av? Tål att tänka på..

Personligen brukar jag vara i min bästa form i september. Juni, juli och augusti har jag lite lugnare tempo. Mer sömn, mindre stress och ännu mer energi till egen träning. Det gör att jag är mer än redo när periodarna dyker upp på gymmet igen 🙂

Men vänta lite…det gör ju även mig till en periodare…mer eller mindre 😉

 

Postad: 9 juni, 2013 Av: Carolins träning Kategori: envishet, Fritid, Hälsa, Kondition, Kost, Motivation, Okategoriserade, Träning | Etiketter: , , , , | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

Är DU en periodare?

  1. Katrine skrev den

    Klockrent som vanligt Carro! Du sätter orden på sanningen!

  2. Carolins träning skrev den

    Thank you 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)