Carolins träning

6 för 69

11 juni, 2013 | Kommentera (2)

Tankade bilen igår. Först blev jag glatt överraskad, sen blev jag smått irriterad igen. Statoil har tagit bort sin “alltid korv för en 10” reklam ute vid pumparna och bytt budskap.

bild-210

;

Jag såg först bara Ramlösa och Loka och tänkte – Yes! Ett bra budskap! Men såg sen att det gäller även läsk.

Korv finns av bra kvalitet (misstänker dock att Statoils 10kronors korv inte tillhör den kategorin). Läsk däremot är aldrig ett bra alternativ. 6 för 69- det blir 3 liter det…

“Låt säga att en person dricker 1 liter läsk per dag. Det ger sju liter per vecka, eller ungefär 30 liter läsk i månaden. Läsk är en nästan tioprocentig sockerlösning, vilket betyder att 30 liter läsk ger tre kilo socker. Per månad. Helt i onödan. Det är lika mycket socker som det finns i 150 små wienerbröd.”

Ovanstående citat är hämta från Anki Sundins bok Optimal Viktminskning 2

bild-209

;

En enkel, lättförståelig, informativ, roligt skriven bok om näringslära och viktminsking. Inga superdieter eller mirakelmetoder presenteras utan ett långsiktigt perspektiv på både hälsa och välmående med stöd från den forskning som finns presenterad idag.

Jag har sagt det förut- Det är inte svårt att äta rätt men det är vansinnigt lätt att äta fel. Löpsedlar med mirakelmetoder slåss om utrymmet med reklam för billig skräpmat.

Hett tips från mig- Skippa båda 😉

;

ps. Är för övrigt guldkund på Staoil men inte pga deras korv- och läskutbud..

Postad: 11 juni, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Hälsa, Kost, Motivation, Viktminskning | Etiketter: , , , , , , , , | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

6 för 69

  1. Katrine skrev den

    Klockrent! Du har återigen satt ord på sanningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)