Carolins träning

Det ena utesluter inte det andra…

4 juli, 2013 | Kommentera (0)

Brukar ju säga att jag är en enkel människa. Får jag bara äta, träna och sova så är jag rätt nöjd. Läste till min glädje i morgontidningen att , precis som jag misstänkte, gör jag helt rätt i det 🙂

bild-238

 

Att träning och goda matvanor är bra för att hålla hjärtat friskt är ju sen gammalt. Nu publiceras en studie i European Journal of Preventive Cardiology att de som har en god nattsömn på minst 7 timmar  löper 65 procent mindre risk att drabbas, och hela 83 procent mindre risk att då till följd av hjärt- och kärlsjukdomar. Trevlig läsning när man just haft en skön sovmorgon

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.1801914-sov-gott-och-fa-friskare-hjarta 

Äta, träna, sova- så enkelt är det 😀

“Lägg till leva, älska, njuta emellanåt, bra för själen” var det någon som sa.

I min värld är det inte varandras motsatser- Tvärtom! Är sällan så levande som under och efter träning, jag njuter om inte under passet, så efteråt. Alla pass består inte av ren njutning, den som påstår det ljuger eller har inte tränat tillräckligt hårt.

Känslan efter ett pass däremot är ALLTID njutning. Njuta av hälsosam mat varje dag är verkligen att leva och om man njuter av en god nattsömn? Skojar du? Jag blir en betydligt mer älskvärd och älskande människa när jag tillgodoser mina basala behov som äta, träna, sova innebär.

bild-237Efter sovmorgon och morgonkaffe blev det 10km trailrunning- Njutning blandat med grym mjölksyra blandat med naturupplevelser som vackra vyer, rådjur och en kråka som bråkade med en orm. Vid den typen av löpning är främsta fokuset att besegra backar och att inte vurpa bland rötter och gyttjepölar, kilometertider kommer långt ner på listan 😉

Är grymt tacksam över att jag får njuta, leva och älska på det sätt jag lever mitt liv 😀

 

Postad: 4 juli, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Hälsa, Kondition, konditionsträning, koordination, Kost, Löpning, Träning | Etiketter: , , , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)