Carolins träning

“Det går upp och det går ner…

23 juli, 2013 | Kommentera (0)

…berg- och dalbana så långt jag ser” Var det Kicki D eller Lotta E som sjöng den där låten? Minns inte men jag trallar på den ibland. Den påminner mig om hur det kan kännas med träningen emellanåt. Vissa dagar är man på topp och allt är möjligt och bara några dagar efter det känns det precis tvärtom.

I förrgår var jag så här tuff efter 250 burpees och en väldig massa annat.. På topp 😀

IMG_1744

 

Och idag var jag allt annat än just tuff…

IMG_1788

 

Det var 63min KÄMPA hela vägen. Ska man bara träna när det känns lätt blir det inte mycket tränat och inte mycket resultat heller 😉

Att dagsformen varierar har ni säkert märkt av ni också. Det finns massor av orsaker till det. Istället för att deppa ihop – analysera varför och lär av det. Det bör man förstås göra även efter de ovanligt lyckade passen.

1. Hur var träningsmotivationen innan passet?

2. Hur pass återhämtad var du från föregående pass?

3. Hur skulle du gradera din egen insats under detta pass? Gjorde du allt eller var du rent av lite slö?

4. Hur har du skött kosten? i går och idag?

5. Hur mycket vätska har du druckit? Och vilken typ av vätska…

6. Hur har sömnen varit? De allra flesta av oss mår som bäst med åtminstone 7 timmars sömn.

7. Stressnivån- hur är den? Här räknas även inre stress och oro in inte bara om du har mycket att göra.

Alla dessa punkter påverkar dagsformen. Ett kanonpass brukar vara resultatet av full poäng på, om inte alla, så nästan alla punkter 😉

 

 

 

 

 

 

Postad: 23 juli, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Återhämtning, Cirkelfys, envishet, Fakta, Hälsa, Högintensiv, Kondition, konditionsträning, Kost, Mentalt, Motivation, Okategoriserade, Skador/besvär, Stretch, styrka, Styrketräning, Tankar, Träning | Etiketter: , , , , , , , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)