Carolins träning

Förmodligen en av världens bästa…

31 juli, 2013 | Kommentera (0)

Jo, så är det nog. En av världens bästa övningar. Kan göras var som helst, när som helst och borde kunna göras av de allra flesta av oss. Kräver inga redskap även om det ibland kan ge lite extra krydda åt övningen. Fantastisk övning för bålen, slår varenda plankvariant med hästlängder- ARMHÄVNINGAR! Så klart 😀

Om ni mot förmodan glömt bort tekniken så följer här lite tips-

Placera fötterna axelbrett isär, väljer du att ha dem tätare blir det tuffare och sätter du dem brett isär blir det lättare. Det ska vara en rak linje mellan axel- höft-knä, inget putande med rumpan och ingen svankande rygg. Placera händerna i höjd med axlarna. Kroppen ska vara rak som en planka under hela rörelsen och det fixar du om du är bålstabil. Spänn magen inifrån och ut- HUGH!

En av mina absoluta favoritövningar som kan varieras i det oändliga. Håll händer tätt ihop, brett isär, på diagonalen, lägg en hand på en boll, sätt fötterna på en bänk, lyft ett ben i taget eller kanske till och med låta knät nudda armbågen i bottenläget. Tufft? JA! Effektivt? Jajamän! Bål, armar, axlar och bröst får sig en match. Funktionell  träning, funktionell kroppskontroll:-)

Lyckades göra 301 styck under morgonens cirkelfys. Är lite smånöjd med det 😀

Hur många har du gjort idag? 😉375905_403672419687927_1756239643_n

 

 

Postad: 31 juli, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Hälsa, koordination, Motivation, Okategoriserade, styrka, Träning | Etiketter: , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)