Carolins träning

Because you’re worth it

4 augusti, 2013 | Kommentera (2)

Carlsberg har verkligen lyckats med sin slogan. Den används flitigt i alla möjliga sammanhang och visst är den bra- Alla är värda att njuta 😀

Frågan är bara vad det är man allra helst vill njuta av..

“Jippi! Jag har gått ner 2kg i vikt! Det ska firas! Idag blir det gofika!”

“Nu har jag tränat så mycket denna veckan så nu blir det allt värd en riktigt stor godispåse”

Vill redan nu påpeka att detta inlägg inte är riktat till ultralöpare eller andra som är behov av riktigt mycket energi. (Det går iofs att få i sig mycket energi genom näringsrika livsmedel också, t.ex naturella nötter & torkad frukt)

Det är riktat till alla dem som tränar och försöker äta sunt med målet att bli av med x-antal kilon. Till alla dem som vill fila till kroppsformen helt enkelt. Ganska många alltså. Betydligt fler än vad det fins ultralöpare skulle jag tippa..

Alla dessa är verkligen värda att njuta- av RESULTAT 😉

Visst kan man äta godis, kakor, glass, chips och annat både en och två gånger i veckan utan att det behöver vara hälsovådligt men man ska vara klart medveten om att de resultat i form av minskade mått och antal kilon på vågen, kommer att ta länge tid att nå. Man skjuter hela tiden fram målsnöret.

Is it worth it?

Är smaken av ovannämnda värt att formen du suktar efter skjuts på framtiden ytterligare?

Om det är så att suget är så pass stort att du anser att det “bara inte går” att stå emot, borde du kanske se över dina matvanor i övrigt. Är energiintaget i form av bra mat för litet så att du ständigt är lite småhungrig?

Är de kanske så att det egentligen inte handlar om att fylla magsäcken? Är det ett annat tomrum du försöker fylla? Då kanske det är dags att du tar tag i det först istället för de där kilona du vill bli av med..

“Mäh! Vad är det för en Häxan Surtant som tycker att man aldrig förtjänar att få äta nåt som bara är gott?!” kanske ni tänker?

Nu är det så att vad man väljer att äta eller ej är ett personligt ansvar, inget annat. Det finns ingen annan som kan bestämma det åt dig. MEN….

Om man ser på godis, chips, kakor, glass och liknande som något man förtjänar, något man unnar sig, som en sorts belöning, hur ser man då på träning och sund kosthållning? Ser man det som ett straff?

Är det så för dig? Jag är ledsen men då lär du vara kvar i jojobantarträsket, ivrigt sökande efter nästa nya heta mirakeldiet eller superträningsmetod även fortsättningsvis…

Att ha en hälsosam vältränad kropp är inte nåt som fixas genom en kort period av intensiv träning eller ett resultat av någon trendig diet. Det är ett sätt att leva. Inte ett tråkigt eller försakande sätt att leva. Ett helt fantastisk sätt att leva. Ett energifyllt, starkt sätt att leva. Verkligen en livsstil värd att unna sig.

YES, YOU´RE WORTH IT 😀

 

bild-250

 

 

Postad: 4 augusti, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Hälsa, Kost, Motivation, Okategoriserade, Tankar, Träning, Viktminskning | Etiketter: , , , | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

Because you’re worth it

  1. Katrine skrev den

    Saknar ord för detta inlägg Carro!

    • Carolin Helt skrev den

      Tror snart jag utnämner dej till bästa kommentator 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)