Carolins träning

7 favoriter

24 augusti, 2013 | Kommentera (4)

“Äter du aldrig nåt onyttigt?” En fråga jag får med jämna mellanrum.

Mitt svar på den är- “Nä inte om jag kan slippa”. Däremot äter jag det jag gillar allra mest VARJE dag 🙂 Det är ingen större uppoffring som ni förstår. Jag njuter verkligen det allra godaste jag vet varje dag. Vissa i lite mindre portioner och andra ganska mycket mer 😉

Mina absolut största favoriter-

 1. Ägg- i alla former. Ingen 5-stjärnig frukost utan ägg. Funkar till lunch, middag och mellanmål. Vore jag tvungen att livnära mig på ett enda livsmedel skulle jag välja ägg, lätt. Främsta proteinkällan, bra fetter och fullproppad av vitaminer och mineraler. Och GOTT!
 2. Havregrynsgröt– skulle kunna klara mig utan men om jag ser tillbaka på alla mina frukostar de senaste 25 åren så består nog 95 procent av havregrynsgröt (och ägg). Bra kolhydratkälla, gott om fibrer och just GOTT!
 3. Lax– älskar all fisk men lax är helt klart favoriten. D-vitamin, selen, jod, omega-3 fett och en ypperlig proteinkälla för den som inte äter kött. Snabblagat, en bonus. Och GOTT!
 4. Spenat– i alla former. Utsedd till bästa grönsaken en riktig supergrönsak. Ökar immunförsvaret och prestationsförmågan.  Galet bra och GOTT!
 5. Naturella cashewnötter– rika på enkelomätta fett, protein, en del kolhydrater och ett helt gäng vitaminer och mineraler i ett synnerligen lättätet format. GOTT på sallad, GOTT i gröt, GOTT som mellanmål gärna tillsammans med en frukt.
 6. Blåbär– fullproppat med antioxidanter och GOTT året runt. Blåbär finns i frysen året om. Toppar morgongröten varje bra dag.
 7. Närproducerad honung– enda sötningsmedel som behövs. Honung innehåller massor med nyttigheter och bakteriedödande ämnen. Bra i förkylningstider, bra för sårläkning både invärtes och utvärtes och innehåller prebiotika- mat för de goda bakterierna i magen.

5 av favoriterna får jag nog ta mig tusan i mig varenda dag och 2 av dem flera gånger i veckan 😀

Gott OCH nyttigt- oslagbar kombination, eller hur? 😉

Postad: 24 augusti, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Hälsa, Kost, Okategoriserade | Etiketter: , , , , , | Kommentera (4)

Det finns 4 kommentarer:

7 favoriter

 1. Katrine skrev den

  Ja, en annan njuter av mina”laster” mest varje dag; Avokado, oliver, ägg, fisk, rostade kikärtor… och nu vaxbönor ,bondbönor, knipp rödbetor. Eller hur var det nu? Ingen större uppoffring behövs, och tumma på hälsan gjorde jag visst inte heller i denna last 😛

 2. Carolins träning skrev den

  Listan kan ju göras hur lång som helst, härligt!! 🙂

 3. Martina skrev den

  Å jag håller verkligen med när d gäller ägg :-D. Äggröra med svamp och en smoothie på bär, banan, vatten o kvarg pryder vårt bord varje morgon :-D.
  I veckorna får sonen havregrynsgröt med bär till frukost varje morgoninnan skolan :-).

  • Carolins träning skrev den

   Visst är det så- har man ägg hemma finns det alltid nåt gott att äta 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)