Carolins träning

Varför?

29 augusti, 2013 | Kommentera (2)

“Man blir piggare, gladare, friskare, starkare, snyggare, livet blir roligare, får mer ork, bättre aptit, blir rörligare, får en bättre förbränning, lever längre, blir yngre, det är KUL!”

Det var en del av svaren jag fick av ett gäng golfande damer i går kväll. Vad var frågan? Varför vara fysiskt aktiv?

Lägg till att det är stressreducerande, ökar inlärningsförmågan, risken för depression minskar (bra att tänka på när höstmörkret kommer) ger ökad kroppskontroll och balans, allt detta ger ett ökat självförtroende och bättre självbild, listan på alla sjukdomar man minskar risken för att får är så lång att jag avstår från att skriva ner alla i detta inlägg 😉

Att ha en kropp som inte hindrar en sin vardag är något man ofta inte skänker en tanke när det är just så, det är först när sjukdomar och skador kommer som man blir påmind. Att göra vad man kan för att förhindra och lindra borde vara en självklarhet.

Min fråga varför vara fysiskt aktiv- rätt korkad egentligen, svaret är givet.

En betydligt svårare fråga- Varför välja att vara INAKTIV? Svaret på den? Jag vet verkligen inte alls…

bild-263

Att välja ett liv i stilhet gör att både kropp och knopp lätt blir lite svampig… 😉

 

Postad: 29 augusti, 2013 Av: Carolins träning Kategori: föreläsningar, Hälsa, Kondition, Träning | Etiketter: , , , , | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

Varför?

  1. Linnéa Nilsson skrev den

    Dessutom lärde jag mig igår att regelbunden motion förlänger livet med ca 5 år, och att hålla fetman borta förlänger 3-10 år och dessutom förlänger regelbundet och bra sex livet med 3-8 år 🙂

  2. Carolins träning skrev den

    😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)