Carolins träning

Lever du i symbios eller omgiven av parasiter?

4 september, 2013 | Kommentera (0)

symbios [-o:´s] (grekiska symbi´ōsis ‘samlevnad’, av symbio´ō ‘leva tillsammans’, se vidare symbiont), varaktig samlevnad mellan olika typer av organismer. Vanligen avses bara sådan samlevnad som är väsentlig för båda parter.

parasit, organism som utnyttjar resurser på en annan organisms direkta bekostnad, dock normalt utan att den senare dödas.

Ovanstående är saxat från Nationalencyklopedin.

Omger vi oss av härliga symbioser? Umgänge som lyfter upp oss, hjälper oss att nå våra mål och gör oss lyckliga?

Eller har vi fått ett gäng parasiter om halsen? Parasiter utnyttjar våra resurser och tar energin ifrån oss?

Att välja rätt umgänge är avgörande för att vi ska må bra. Det är avgörande för att vi ska lyckas nå våra SMARTA mål.

Att ha en träningskompis kan vara det som hjälper dig att både komma igång och det som hjälper dig att nå ditt mål. Det gäller bara att välja rätt kompis 😉 Är det en liten parasit som DU får dra med dig, som DU måste peppa när det kanske är du själv som behöver peppen? I en symbios hjälper ni varandra- inte stjälper.

Den allra bästa träningskompis och coach du kan ha är dig själv. Är du i symbios med dig själv eller är du din egen parasit?

Negativa tankar är giftiga, otäcka parasiter som kanske inte bokstavligen dödar dig men de kan definitiv se till att du inte når dina mål. Dessutom blir livet så vansinnigt tråkigt 😉

Positiva tankar är däremot det som kan vara det avgörande för att nå dina mål OCH ha roligt på vägen 😀

Ser du dig själv som en vinnare? En som tar sig igenom motgångar, som drar lärdom av misstagen och som når sina mål?

Eller ser du dig själv som en förlorare? “Nä, vad jobbigt detta var. Jag kommer inte fixa det den här gången heller och varför skulle jag göra det när jag aldrig lycktas med något innan?”

Vilken syn på sig själv tror ni ger bäst resultat?

Vi har nog alla en tendens att lättare se våra egna brister än vad vi ser våra egna förmågor. Tyvärr. “Du ska inte tro att du är nåt” “Inte ska väl jag..” Ursäkta språket men-FUCK Jante säger jag 😀

Skriv ner 5 bra egenskaper som just DU besitter. Sätt upp på ett väl synligt ställe och memorera dem.

Klart att DU kan! Du är ju en VINNARE 😀

bild-269

Vet faktiskt inte om denna ek fått en rejäl parasit eller kanske är det bara lite fotsvamp?

 

 

 

Postad: 4 september, 2013 Av: Carolins träning Kategori: envishet, Familj och vänner, Hälsa, Kost, Motivation, Tankar, Träning | Etiketter: , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)