Carolins träning

Träning för ALLA

14 september, 2013 | Kommentera (0)

Årets PT konvent med Personal Training School var i vanlig ordning en riktigt lyckad tillställning. Möten med nya och gamla kollegor som alla bidrar med nya idéer och ny energi. Föreläsningar, mingel och träning- En riktig inspirationskick 😀

En ny vidareutbildning är på gång- Träning av klienter med funktionshinder som CP, stroke och MS. Sverige ligger lång efter sina grannländer vad gäller både rehab och tiden efter avslutad rehab för denna stora grupp. Tanken med utbildningen är att ge en spetskompetens hos oss PTs för att kunna ta vid när rehabträningen är avslutat. Som Personlig Tränare arbetar vi redan med individanpassad träning och med klienter med dessa hinder gäller det att ha mycket god kunskap om sjukdomssymptomen och hur träningsupplägget bör se ut för att lindra dem. Det krävs ofta mer träning än för de klienter  som inte har något funktionshinder.

Målet för Personal Training School är att det ska finnas minst 1 PT med den kompetensen per ort i Sverige. Det är bara till att ta sitt ansvar alltså 😉

När jag är i Stockholm på utbildningar och i andra ärenden bor jag nästan alltid på Mornington Hotell i Bromma. Kolla in hur mitt rum såg ut denna gång..bild-276

Ni fattar att jag var helnöjd med rummet va? 😀 Längst upp i huset finns även ett grymt bra gym, på frukostbuffén finns gröt och ekologiskt jordnötssmör plus allt annat som man kan tänkas vilja ha. Bra pris, gratis parkering och efter 16 min på tunnelbanan är man framme vid PT School- Perfekt 🙂

 

 

 

Postad: 14 september, 2013 Av: Carolins träning Kategori: föreläsningar, Fritid, Hälsa, Jobb, Klienter, Kondition, Kost, Okategoriserade, Personlig Träning, Skador/besvär, styrka, Träning | Etiketter: , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)