Carolins träning

Honung- sött som gör gott

17 september, 2013 | Kommentera (0)

Jag använder aldrig socker i mat, te eller kaffe och ni vet redan att jag inte är någon bullbakande människa men om jag ska söta något så använder jag honung. Varför? Det innehåller massa nyttigheter 😀

Sött OCH nyttigt, då är det okej för mig, jag gillar mat med fler funktioner än bara bukfylla och god smak 😉

Honung innehåller givetvis en hel del kolhydrater i form av både glukos, fruktos och sammansatta sockerarter- därav den söta smaken, men även ett helt gäng enzymer, vitaminer, mineraler, aminosyror, flavonoider och verkar både antibakteriellet och antiviralt. Dunderhonung ger kraft och motverkar förkylningar 😀

Honung har faktiskt ett hyfsat lågt GI men det innehåller dock lika mycket kilokalorier som vanligt socker och bör därför avnjutas med måtta 😉

Vi har precis bytt honungsleverantör- fortfarande närproducerad men nu även kallslungad. De flesta honungsorter upphettas till 72 grader i tre sekunder för att göra den mjukare. Det sägs att honungen inte tar skada av det men redan vid en upphettning till ca 40-45 grader förstörs de bakteriedödande ämnena och enzymerna tar även de stryk. Kallslungad är så nära att själv norpa ur bikupan jag vågar komma 😉

En klick på morgongröten- en bra start på dagen..

bild-278

Postad: 17 september, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Hälsa, Kost, Okategoriserade | Etiketter: , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)