Carolins träning

Nej, träning är inte lösningen på allt..

10 oktober, 2013 | Kommentera (0)

…jo ni läste rätt 😉 Träning är faktiskt inte lösningen på alla problem man kan drabbas av.

Jag har nu träffat två av fyra grupper SJanställda. Det kommer alltid upp intressanta frågor och åsikter när man pratar kost, träning, hälsa och livskvalitet.

“Men hörru- det spelar ju ingen roll om man så tränar 23 timmar om dygnet, om den där enda timmen av det vanliga livet är skit, då är ju allting skit”

Jo, det stämmer att träning inte kan lösa alla problem i vardagen. Dålig ekonomi, dåliga relationer, nära anhörigas sjukdom, trist arbete, stökiga ungar eller en galen svärmor. MEN….

Ni har väl hört vad flygvärdinnorna alltid påpekar de går igenom säkerhetsföreskrifterna innan start- Sätt på syrgasmasken på dig själv först, hjälp andra sen. 

Mår du själv bra, är pigg, stark, frisk och har fått en gnutta egentid – då kan du lättare hantera de prövningar vardagen bjuder på. Ska du kunna fortsätta att försöka få andra att må bra måste du se till att du själv mår bra. Låter det ego? Nä, det är faktiskt bara fakta.

“Träning är tråkigt” sa en.

Hur menar du nu? 😮

“Att träna utan att få resultat är tråkigt”

Aha! Då är jag med 🙂 Det är inte träningen som är tråkig. Det är fel på upplägget eller på din förmåga att följa det 😉

Vilka resultat är det du vill ha? Är det att slippa värk? Bli starkare? Mindre stressad? Piggare? Smalare? Med rätt upplägg och med rätt egen insats kommer resultaten- GARANTERAT!

Egen insats? Eget ansvar? Usch… jobbigt! Jajamän, det kan vara jobbigt till att börja med men när resultatet väl kommer då är det värt ALLT.

Jag läste i en kommentar på instagram-

“Men om man verkligen inte har tid att träna då? Jag går upp 06:00 varje morgon, sen är det fullt upp hela dagen till 21:00 då jag dödstrött stupar i säng. Det finns ingen möjlighet att jag kan träna då.”

Hinder det har vi alla. Vad den här tjejen borde fundera på är vad som gör henne så trött när hon tillbringar 9 timmar av dygnet i sängen. Mer sömn är det inte. Hur/vad äter hon? Skulle det kunna vara så att om hon tog en av sina sovtimmar till träning, så skulle hon kunna bli piggare? Kanske till och så pigg att hon får ut mer av övrig vaken tid?

Vi har alla ett eget ansvar…Leta inte hinder-Hitta möjligheterna!

bild-300Möjligheter- Det är sådana  saker jag tänker på under mina löprundor. Löparutsikten i morse. Utan löpning inga blogginlägg 🙂

 

 

 

Postad: 10 oktober, 2013 Av: Carolins träning Kategori: föreläsningar, Fritid, Hälsa, Jobb, Kondition, Kost, Motivation, Okategoriserade, Tankar, Träning | Etiketter: , , , , , , | Kommentera (0)

Kommentera inlägget

Nej, träning är inte lösningen på allt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)