Carolins träning

På begäran- Knäböj

11 oktober, 2013 | Kommentera (0)

Knäböj- Typ världens bästa övning 🙂

En ytterst funktionell övning som tränar både styrka, koordination och balans. Du engagerar flera leder och därmed flera muskler. Man behöver ha smidiga sätes- och lårmuskler och stark rygg och bål för att kunna göra rörelsen korrekt.

Utgångsposition- stå med fötterna något mer än axel-/höftbrett isär. Spänn magen genom att andas in och skapa ett buktryck, böj sedan höft och knän. Knäna ska gå i samma riktning som tårna pekar, annars finns risk för skador på meniskerna. Hur långt ner ska du gå? Så långt som du lyckas hålla ryggen i normalkurvatur- börjar du kuta eller svanka har du gått för långt och det riskerar att orsaka skador på ländryggens diskar och kotbågar.. Andas ut på på vägen upp. Har du svårt med balansen? Håll händer utsträckta framför kroppen. Rörelsehastigheten- 3 sekunder ner och 1,5 sekund upp. Jobba på tekniken så att den sitter ordentligt innan du börjar belasta med ytterligare vikt.

Har du svår att komma ner i ett knäböj kan det bero på stelhet i fotleden eller i sätet. Har du svårt att hålla ryggen i normalkurvatur behöver du stärka upp din bål. Knäböj är ett bra verktyg för att hitta eventuella svagheter som behöver åtgärdas innan man går vidare med träningen 😉

 

kickoff 001

Idag den 11 oktober är en riktigt stor dag- Det är Äggets Dag! Det ska firas stort, eller hur?! 😀

 

Postad: 11 oktober, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Dagens Övning, Hälsa, Okategoriserade, Skador/besvär, smidighet, Stretch, Styrketräning, Träning | Etiketter: , , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)