Carolins träning

Förlåt att jag stör mitt i lördagsmyset….igen

26 oktober, 2013 | Kommentera (0)

Sverige är bra på många sätt- ni vet allemansrätten, yttrandefrihet, härliga årstider, dalahästar, gratis skolgång, sjukförsäkringssytemet, barnbidrag, med mera, med mera.

En annan sak är vi rackarns duktiga på- att stoppa i oss godis. Jag har sett lite olika siffror på det där men mellan 13-17kg per person och år landar det på. I snitt. Per person. Då är det ändå rätt många som inte äter nåt godis alls.

Läste en annan siffra- 25procent av alla kalorier vi petar i oss kommer från godis, kakor, läsk och snacks. I snitt. Per person.

Var på Maxi i eftermiddags och två frågor dök upp i huvudet-

1.”Är jag helt galen som åker hit en lönelördag?” svar: Förmodligen

2.”Vad är det som gör att vuxna människor armbågar sig fram som utsvultna gamar vid lösgodiset?” svar: De är galna…eller?

bild-308

“39.90 kilot- bäst att passa på! Det är ju ändå helg och det är ju bara Hallowen en gång om året. Sen har vi ju Jul & Nyår förstås, lite adventsmys innan det. Sen är det långt till Påsken och då är det tur att vi i alla fall har det Heliga Fredagsmyset och Lördagsgodiset. Sen är det ju dumt att dramatisera det där med godis så det är ju bättre att det är okej i veckorna också. Man måste ju njuuuta av livets goda lite då och då…helst hela tiden”

Okej, jag överdriver kanske lite. Det är förmodligen frukten vi blir feta av. Eller i alla fall det faktum att vi äter bra mat 7 dagar veckan och inte bara 5. Eller är det den där 3dje potatisen på tallriken som livsmedelsverket rekommenderade tidigare?

Nä slut på tramset! Mexico verkar ha fattat vad som gäller. Läste en liten notis i Dagens Industri-bild-307

Heja Mexico!! Gör det dyrare, gärna 50 procent eller mer. Markera med varningstext- “Hälsovådligt, orsakar övervikt, karies, diabetes, hjärt- kärlsjukdom och för tidig död.”

Oj, fick nästan högt blodtryck bara av att skriv detta inlägg…Ni ser – hälsovådligt var ordet 😉

 

 

Postad: 26 oktober, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Hälsa, Kost, Motivation, Viktminskning | Etiketter: , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)